Met deze tips maak je van je kantoor een fijne werkplek

  • 2/01/2019
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
kantoor fijne werkplek

Een aangenaam kantoor is niet alleen goed voor je gemoed, maar ook voor je werklust. Alleen maar voordelen dus! Maar hoe zorg je er nu voor dat je je helemaal thuis voelt op kantoor? Door er een fijne werkplek van te maken met deze tips natuurlijk!

Orde op zaken stellen

Een rommelig bureau spoort niet echt aan tot werken. Bovendien zorgt het voor stress, omdat je geen overzicht hebt. In veel bedrijven geldt dan ook een clean desk policy, waarbij enkel het hoogstnoodzakelijk op je bureau ligt. Na elke werkdag maak je je bureau weer vrij, zodat je de volgende ochtend letterlijk met een schone lei kunt beginnen. Uiteraard mag je wel een aantal spullen hebben, maar voorzie mapjes en bakjes waar je alles netjes in kunt opbergen.

Fijne werkplek? Personaliseren maar

Een opgeruimd bureau kan dan wel handig zijn, maar dat wil niet zeggen dat je hem niet mag personaliseren. Je brengt een groot deel van je tijd door op het werk, dus maak je plekje gezellig en leuk het op met een aantal persoonlijke spullen. Idealiter doe je dat door het nuttige aan het aangename te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld een muismatje laten maken met een foto van je vrienden of familie op.

Groen? Moet je doen!

Een saai kantoor opleuken? Dat doe je met planten. Planten ogen niet alleen leuk, ze zuiveren bovendien de lucht, waardoor je productiviteit stijgt en je stressniveau daalt. Twee vliegen in één klap, dus! Tip: Heb je een interessante vacature gevonden bij ons? Vraag bij je sollicitatie dan of je de werkplek al eens mag zien. Zo weet je meteen waar je binnenkort misschien zal vertoeven!