Word jij CEO for One Month 2019 van The Adecco Group? Volg de gouden raad van Mattias, tijdelijke CEO in 2018.

  • 14/02/2019
  • 8:30
Labels:
  • Adecco Group
CEO of the month Mattias 2019

Studeren voor de examens, een vakantiejob doen of de festivals afschuimen? De zomer van de 21-jarige Mattias Losoli uit Kortenberg zag er vorig jaar net iets anders uit. Hij mocht zich namelijk een maand lang CEO van The Adecco Group in België noemen. Hoe hij dat voor mekaar kreeg en wat die ervaring hem zoal heeft bijgebracht? Je leest het hier!

Je carrière lanceren op een maand tijd

Eén berichtje dat voorbijkwam op Facebook, meer had Mattias niet nodig om deel te nemen aan de wedstrijd voor CEO for One Month. “Ik heb me pas twee dagen voor de deadline ingeschreven!”, zegt Mattias. “En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Als CEO for One Month heb ik meer bijgeleerd op één maand dan op vijf jaar studeren”, vertelt Mattias. Deze ervaring is volgens hem de beste manier om als jongvolwassene je carrière te lanceren. “Je bent omringd door mensen die ambitieus en gepassioneerd zijn. Daarnaast is CEO for One Month dé manier om je soft skills bij te schaven. Je wordt constant uitgedaagd om jezelf te verbeteren en zoveel mogelijk kennis te absorberen. Er bestaat geen betere springplank!”, meent hij.

Iedereen kan deelnemen, als je maar gepassioneerd bent

Als student burgerlijk ingenieur is Mattias het levende bewijs dat iedereen kan deelnemen aan deze wedstrijd. “Als je gemotiveerd genoeg bent, maakt het niet uit wat je achtergrond is. Zo had ik nog nooit een business case maakt, maar heb ik de opdracht dankzij wat opzoekwerk toch tot een goed einde gebracht”, vertelt hij. Het is volgens Mattias vooral belangrijk dat je eigen waarden aansluiten bij de waarden van Adecco. “En dat is bij mij helemaal het geval. Ik heb bijvoorbeeld een eigen startup, ik ben een teamplayer en ik ga honderd procent voor elke uitdaging”, legt hij uit. Daarnaast moet je volgens Mattias over de soft skills van een echte leider beschikken. “Je moet communicatief sterk zijn, kritisch kunnen nadenken, in teamverband kunnen werken én een goede talenkennis hebben. Maar als leider moet je vooral je medewerkers op hun gemak kunnen stellen. Alleen dan gaan ze met veel plezier en enthousiasme voor je werken”, zegt hij.

Van strategisch tot operationeel

Voor hij aan zijn maand als CEO begon, had Mattias verwacht dat hij vooral veel strategische taken zou moeten uitvoeren. “Ik heb ontdekt dat een bedrijf veel complexer is dan je op het eerste gezicht zou denken. Als CEO moet je ook veel operationele taken uitvoeren en kleine brandjes blussen. En dat terwijl je voortdurend een helikopterview behoudt”, legt Mattias uit. “Je dag zit bomvol en is vaak erg lang. Als je er niet superveel zin in hebt, zal je het waarschijnlijk niet volhouden.” Zelfs binnen de periode van vier weken kun je volgens Mattias al heel wat vooruitgang boeken. “In het begin durfde ik tijdens vergaderingen nog niet veel te zeggen, omdat ik niet wist wat mijn meerwaarde was. Maar na een tijdje begon ik open te bloeien en deed ik vlot mijn zegje in meetings met andere directeurs”, zegt hij.

Zelf CEO for One Month worden?

Wil jij net zoals Mattias een maand lang aan het hoofd staan van Adecco? Neem dan alvast een voorsprong en ontdek zijn gouden raad om enerzijds CEO te worden en anderzijds de maand als CEO tot een goed einde te brengen.
  • “Geloof erin en wees klaar om uitgedaagd te worden.”
  • “Wees jezelf en probeer anderen niet te imiteren. Kijk naar je eigen kwaliteiten en speel die uit. Dat komt je geloofwaardigheid alleen maar ten goede.”
  • “Neem de tijd om je in te werken en de werkwijze van Adecco onder de knie te krijgen.”
  • “Volg het parcours, maar probeer er ook iets extra’s aan toe te voegen. Dat is dé manier om je te onderscheiden van de rest.”
  • “Laat je verrassen door de ervaring en wees flexibel in elke situatie.”
  • “Zet je ook volledig in voor de wereldwedstrijd. Ik raad je aan om de CEO-maand in juni in te plannen, zodat je je in juli volledig op de challenges kunt storten.”
  • “Vraag voor de verschillende opdrachten hulp aan de collega’s intern. Zij helpen je graag, maar je moet het natuurlijk wel vragen.”
Wil je dit jaar zelf meedingen naar de titel van CEO for One Month? Solliciteer nu via www.ceofor1month.com.