5 voordelen van technische jobs

  • 20/01/2020
  • 16:00
Labels:
  • Adecco Group
5 voordelen technische jobs

Sta je op het punt een job te zoeken, maar twijfel je nog in welke sector je het best aan de slag gaat? Of ben je uitgekeken op je huidige job en is het misschien tijd voor een carrièreswitch naar een nieuwe, boeiende sector? Wij kunnen alvast verklappen dat technische beroepen gepaard gaan met een mooi lijstje voordelen. Ontdek ze hier allemaal!

1.     Er is altijd werk!

Misschien wel het belangrijkste voordeel van technische jobs is dat het er zó veel zijn. Technieker is namelijk een knelpuntberoep, en dus hoef je met een technische opleiding op zak nooit te vrezen voor werkloosheid. Die gemoedsrust is dan ook goud waard! Daarnaast is de technische sector bijzonder gevarieerd, zowel qua inhoud als qua niveau (er zijn zowel uitvoerende als leidinggevende functies). Je kunt met andere woorden gerust carrière maken als je voor een technisch beroep kiest!

2.     Technische jobs zijn allesbehalve saai

Wie een technische job heeft, verveelt zich nooit. Je moet kunnen omgaan met onverwachte interventies, ongekende problemen, veeleisende klanten, … Kortom: elke dag is anders! Je bent als technieker dus wel het best stressbestendig. Verder maken de techn(olog)ische ontwikkelingen dat je jezelf voortdurend nieuwe skills moet aanleren. Vastroesten in je job is dan ook geen optie.

3.     Je kunt je makkelijk omscholen

Vind je maar moeilijk een (leuke) job in je huidige sector? Dan kun je je makkelijk omscholen met een technische opleiding. Je geniet trouwens enkele mooie voordelen als je je omschoolt tot een knelpuntberoep, zoals extra vakantiedagen en een aanmoedigingspremie. Lees er hier meer over.

4.     Je krijgt een mooi loon

Hoewel het in de eerste plaats belangrijk is dat je je job graag doet, is het aantrekkelijke loon dat je in de meeste technische jobs krijgt mooi meegenomen.

5.     Je werkt soms in ploegen

Voor sommige mensen is dit puntje eerder een nadeel, maar voor wie flexibel is ingesteld wegen de troeven van werken in ploegen of shiften waarschijnlijk harder door. Zo krijg je meer betaald, krijg je meer vakantie en kun je vaak in de week vrij nemen. Geïnteresseerd in een carrière als technieker? Bekijk snel al onze technische vacatures.