#HeldenAanHetWerk: operator Antonino bij Cartonnage Lammerant

  • 2/06/2020
  • 17:00
Labels:
  • Adecco Group
HeldenAanHetWerk Antonino Cartonnage Lammerant

Antonino werkt sinds 2018 als uitzendkracht bij Cartonnage Lammerant. Dat bedrijf maakt kartonnen dozen voor diverse sectoren, van brouwerijen tot verhuisfirma’s. Al onze producten zijn gepersonaliseerd. De fabriek draait vijf dagen per week, dag en nacht. Antonino werkt steeds in de voor- en namiddagploeg, en dit om de week.

Klaar voor productie

“Als operator help ik de lijnverantwoordelijke bij de voorbereiding van het productieproces”, vertelt Antonino. “Ik maak de machines mee klaar voor productie. Zo stel ik bijvoorbeeld de correcte kleurcodes in en voer ik karton aan.”

Geen impact op productie

“De coronacrisis heeft niet echt een impact op de productie in onze fabriek”, gaat Antonino verder. “Sinds de uitbraak van de crisis zijn we elke dag operationeel gebleven. In mijn ploeg zijn er momenteel drie collega’s afwezig. Zij zijn verplicht thuis in quarantaine vanwege een besmet familielid. Op de werkvloer werken we altijd met dezelfde collega’s aan machines, wat de kans op besmetting kleiner maakt.”

Veiligheid voorop

Bij Cartonnage Lammerant is het goed doenbaar om de veiligheidsmaatregelen te respecteren. Antonino: “Toen de crisis uitbrak, vroeg onze werkgever ons om zeer goed de afstand tussen elkaar te respecteren. Dat is meestal geen probleem aan de machines zelf, omdat die vrij lang zijn. We hebben er elk onze eigen plek. Dankzij een goede coördinatie binnen de fabriek kregen we ook snel handgel en handschoenen. Bovendien mag er slechts één persoon per keer naar het toilet. Intern zijn er alleszins goede afspraken en is er een duidelijke communicatie, zodat iedereen ook effectief alle preventiemaatregelen opvolgt.” Daarnaast ontsmet een gespecialiseerde reinigingsfirma dagelijks de bedieningspanelen van alle machines en ander werkmateriaal, zoals telefoons. “Dat is niet evident, want de fabriek is groot en er werken ongeveer honderd arbeiders. Het personeel van de reinigingsfirma doet zijn werk zeer grondig, met soms drie ontsmettingsrondes per dag”, licht Antonino toe.  
“Ik krijg regelmatig berichten van Adecco. Zo blijf ik op de hoogte van de coronamaatregelen en de gevolgen voor ons op de werkvloer”
 

Adecco informeert

Over de samenwerking met Adecco is Antonino erg tevreden. “De medewerkers van het kantoor in Doornik doen goed hun best om ons te ondersteunen”, vertelt hij. “Ik ontvang regelmatig mails en sms-berichten die mij op de hoogte houden van algemene coronamaatregelen en de gevolgen ervan voor ons op de werkvloer. Daarnaast zijn de mensen van Adecco bekommerd om ons welzijn, wat ik heel erg apprecieer. Ze willen weten hoe het werk verloopt, of er problemen zijn en of iedereen zich goed voelt in zijn functie.”

En wat na de coronacrisis?

“De coronacrisis heeft gelukkig geen grote impact op onze productie en verkoop”, zegt Antonino. “Omdat veel bedrijven binnenkort opnieuw mogen opstarten, verwacht ik dat we zeker voldoende werk zullen blijven hebben. Ik ben momenteel 59 jaar oud en dus bijna aan het einde van mijn loopbaan. Maar ik wil zeker nog enthousiast en vol energie aan de slag blijven bij Cartonnage Lammerant”, klinkt het overtuigd.   Word ook een van onze #HeldenAanHetWerk. Ontdek nu onze vacatures! Wil je graag onze helden bedanken voor hun inzet? Dat kan met onze (digitale) affiches, kaartjes en een frame voor jouw Facebookprofiel. Download gratis deze tools.