Heroriënteren na corona: is een nieuw carrièrepad een goed idee?

  • 17/08/2020
  • 11:30
Labels:
  • Adecco Group
Heroiënteren na Corona

De coronacrisis heeft de economie stevig door elkaar geschud. Er zijn zaken over de kop gegaan, heel wat mensen zijn tijdelijk werkloos geworden en sommigen hebben zelfs permanent hun job verloren. Misschien ben jij ook onzeker over de toekomst van jouw job? Dan is het geen slecht idee om even bij de zaken stil te staan en je af te vragen of je je eventueel kunt heroriënteren.

Waarom je heroriënteren?

Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom je je carrière een andere wending zou geven. Misschien ben je uitgekeken op je huidige job, of heb je nu pas je ware roeping ontdekt? Of misschien zijn er externe factoren die je een andere richting uitsturen? De coronacrisis heeft heel wat zaken in een stroomversnelling gebracht: in de toeristische sector en de eventsector zijn er ontslagrondes en herstructureringen, de horeca heeft het moeilijk, … Anderzijds boomt e-commerce en heeft de zorg handen te kort. Misschien werk jij in een sector waar de klappen vallen en wil je graag je toekomst veiligstellen?

Staar je niet blind op één sector

Wie zijn carrière een andere wending geeft, voelt zich altijd wat onzeker. Toch moet je uitgaan van je eigen sterktes. In je vorige job heb je immers heel wat competenties opgedaan die ook nuttig kunnen zijn in een andere functie, of zelfs een volledig andere sector. Zo kunnen competenties die iemand heeft opgedaan in de eventsector bijvoorbeeld ook van pas komen in de retail. Staar je dus niet blind op één sector, maar hou je opties open. Er zijn dan ook meer kansen om te grijpen dan je op het eerste gezicht misschien zou denken! Je kunt uiteraard niet in elke sector zomaar je kans wagen. Voor sommige (technische) profielen zijn er bijvoorbeeld specifieke competenties noodzakelijk en zul je je kennis eerst moeten bijspijkeren. Maak voor jezelf dan ook de afweging: wil je er helemaal voor gaan, een opleiding volgen en een andere weg inslaan of blijf je voorlopig in de sector waar je nu actief bent?

Adecco helpt je graag!

Ben je op zoek naar een job in een sector die voor jou volledig nieuw is? Dan helpt Adecco je graag! We hebben tal van vacatures in heel wat verschillende sectoren. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Onze pagina ‘Heroriënteren’ helpt je op weg. Of kom gerust een langs in een van onze kantoren, dan bespreken we de mogelijkheden met jou.