Loopbaanbegeleiding: een boost voor je carrière

  • 26/05/2020
  • 14:30
Labels:
  • Adecco Group
Loopbaanbegeleiding boost carrière

Wil je je carrière een andere wending geven? Heb je moeite om gemotiveerd te blijven op je werk? Of moet je noodgedwongen op zoek naar een nieuwe job? Dat zijn stuk voor stuk moeilijke situaties, die mogelijk zwaar op je wegen. Gelukkig sta je er niet alleen voor, want je kunt een beroep doen op loopbaanbegeleiding. Ontdek hier wat loopbegeleiding precies inhoudt en hoe je ermee begint.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Als je loopbaanbegeleiding volgt, ga je een paar keer op gesprek bij een loopbaanbegeleider. Die helpt jou, via opdrachten en technieken, om inzicht te krijgen in wat je precies wil om zo een weloverwogen jobkeuze te maken of een concrete stap te ondernemen om je situatie te verbeteren. Enkele doelen waarnaar je kunt toewerken zijn:
  • je talenten ontdekken en zo bepalen voor welk type job je kunt solliciteren
  • manieren zoeken om meer voldoening uit je job te halen
  • leren omgaan met verandering op het werk
  • meer zelfvertrouwen krijgen in je job

Adecco staat voor je klaar

Ben je bij Adecco aan de slag en wil je iets veranderen aan je huidige situatie? Ook onze medewerkers staan je maar al te graag bij met concreet advies. Via begeleiding op maat en eventueel extra opleidingen helpen wij je op weg naar je droomjob. Ook als je een werkgever bent en je je medewerkers bijvoorbeeld wil ondersteunen met outplacement, kun je terecht bij onze partner Lee Hecht Harrison, deel van The Adecco Group. Neem voor loopbaanbegeleiding bij Adecco contact op met het kantoor waarbij je bent aangesloten.

Pssst … Je hebt recht op loopbaancheques!

Wie geregistreerd is als werknemer bij de VDAB heeft elke zes jaar recht op zeven uur loopbaanbegeleiding met loopbaancheques. Die zeven uur wordt opgedeeld in twee loopbaancheques (de eerste is goed voor vier uur en de tweede voor drie uur). Voor zo’n cheque betaal je maar 40 euro, wat erg voordelig is als je weet dat je voor loopbaanbegeleiding normaal zo’n 169 euro per uur neertelt. Het bekijken waard.