Teambuilding: zo krijg je een hechter team in coronatijden

  • 27/04/2020
  • 11:00
Labels:
  • Adecco Group
Teambuilding hechter team coronatijden

De werksfeer erin houden is niet zo evident tijdens deze coronacrisis. Omdat de meeste mensen thuiswerk doen, zien velen hun collega’s niet meer en dreigt het groepsgevoel te verwateren. Daarom geven we je graag enkele tips om jullie team te versterken tijdens deze vreemde periode.

Blijf communiceren in je team

Je zit dan wel niet meer fysiek bij je collega’s, jullie blijven uiteraard wel samenwerken. Een goede communicatie is dan ook cruciaal. Niet alleen heeft elk team nood aan een duidelijke rolverdeling en een planning, jullie moeten ook tijdens het werk kunnen overleggen. Dat kan via mail of per telefoon, maar nog handiger is een groepschat voor jullie team. Zo kun je heel snel advies inwinnen bij je collega’s.

Blijf elkaar zien

Goed samenwerken is één, maar het teamgevoel aanwakkeren is nog iets anders. Daarom is het nuttig om af en toe ook eens een collectieve videochat te houden. Zo kunnen jullie even bijpraten en elkaar een persoonlijke update geven. Tijdens zo’n groepscall hoeven jullie zich zeker niet tot het werk te beperken. Vertel gerust hoe jouw quarantaine verloopt en wat je ’s avonds zoal doet om je te ontspannen. Rek deze videochats evenwel niet langer dan nodig. Twintig minuutjes bijpraten om de twee, drie dagen kan volstaan.

Maak het gezellig

Tijdens de coronacrisis krijgen we heel wat slecht nieuws te verwerken. Gelukkig kan humor een tegengewicht bieden. Af en toe een grapje in de groepschat gooien, kan dus geen kwaad – jullie teamleader lacht gezellig mee. Al is het ook weer niet de bedoeling om de hele dag door lolbroekerij naar elkaar te sturen. Ook muziek komt de groepssfeer ten goede. Misschien is er wel een collega die een aangepaste playlist op Spotify wil maken?

Online teambuilding: het kàn!

Maar wat met de echte teambuildingsactiviteiten, zul je denken? Is het tijdelijk over & out met de drinks, sportsessies en quizzen die jullie normaal organiseren? Dat hoeft helemaal niet: met de nodige creativiteit kun je die ook online houden. Aangepaste apps als Zoom, Houseparty en Kahoot! maken het mogelijk om je ook nu samen met je collega’s te ontspannen. Of wat dacht je van een virtuele competitie fietsen of joggen? Met de juiste app kan het makkelijk!