Van belader tot vrachtwagenchauffeur: doe zoals Bianca!

  • 20/11/2020
  • 14:34
Labels:
  • Adecco Group
Bianca, van belader tot vrachtwagenchauffeur

Vind jij straks een job bij Renewi via Adecco? Dan ga je niet ‘zomaar even’ aan de slag. Je begint als uitzendkracht belader of bijrijder, maar intussen bieden we jou ook gratis de opleiding Vakbekwaamheid rijbewijs C aan. Zo maak je kans op een vast contract als vrachtwagenchauffeur. Lees hier het verhaal van Bianca (39) en schrijf je meteen zelf in door het formulier in te vullen!

Papier, karton en pmd

Bianca werkt sinds mei 2019 bij Renewi. Nu is ze nog belader, maar de kans is groot dat ze binnenkort mag starten als vrachtwagenchauffeur. “Eigenlijk doe ik beide jobs graag”, vertelt ze. “Als belader moet ik papier, karton en pmd de vrachtwagen intillen. Ik hou ervan om buiten te zijn en mijn handen te gebruiken, al kan het soms zwaar zijn. Toch zeker als het regent, maar daar heb je als chauffeur natuurlijk minder last van.”

En de werkuren? “Die vind ik dik oké”, gaat Bianca verder. We beginnen om vijf uur ’s morgens en zijn ’s middags klaar. Da’s best handig als je, zoals ik, ook een gezin hebt.”

Opleiding Vakbekwaamheid rijbewijs C

De opleiding die Bianca gratis kon volgen, combineert theorie en praktijk. “Eerst twijfelde ik of ik het wel aankon”, legt ze uit. “Van mechaniek kende ik bijvoorbeeld niet zo veel. Maar door de lessen te volgen en thuis goed te studeren en de oefeningen op internet te maken, is het mij toch gelukt. Voor mijn praktijkexamen slaagde ik zelfs van de eerste keer.”

Vrouwelijke vrachtwagenchauffeur

Tijdens haar opleiding kon Bianca altijd rekenen op haar collega’s. “Bij ons heeft Renewi (nog) geen vrouwelijke chauffeurs in dienst, maar de mannen op het werk willen mij graag zien slagen. Zij hebben mij veel tips en advies gegeven. De sfeer zit hier gewoon echt goed.

Een prachtige kans

Nu Bianca haar Vakbekwaamheid rijbewijs C heeft behaald, kijkt ze uit naar een vaste job bij Renewi als chauffeur: “Ja, ik wil hier zeker nog lang blijven werken. De collega’s zijn super, en ik hou ook enorm van het contact met de mensen in de straat.”

Schrijf je nu in voor de infosessie!

Heb je altijd al vrachtwagenchauffeur willen worden? Schrijf je dan nu in voor de online infosessie van Adecco en Renewi op 10 december om 14u.