wanneer-solliciteren-de-zomer-wel-een-geschikte-periode

  • 10/09/2020
  • 14:59
Labels:
  • Adecco Group
Beste moment om te soliciteren

Of de jobs voor het grijpen liggen of niet, hangt af van tal van factoren. Uiteraard spelen jouw profiel en sector een belangrijke rol, maar daarnaast wordt het aanbod ook bepaald door de conjunctuur en de tijd van het jaar. Wanneer je het best kunt solliciteren, ontdek je in dit artikel!

De beste maand om te solliciteren is januari

Traditiegetrouw wachten heel wat bedrijven tot na nieuwjaar om hun vacatures open te stellen. In die periode ontvouwen ze namelijk hun plannen voor het komende jaar en ook aanwervingen horen daarbij. De kerstvakantie is dus het ideale moment om je cv en je sociale media (LinkedIn, Twitter, …) bij te werken om helemaal klaar te zijn voor januari.

Minder vacatures in de zomermaanden

In juli en augustus is het dan weer een stuk uitdagender om een nieuwe job te vinden. Tijdens die maanden is het vacatureaanbod opvallend kleiner dan tijdens de rest van het jaar. Dat komt omdat heel wat mensen vakantie nemen en sommige bedrijven zelfs enkele weken helemaal stilliggen. Toch zijn er uitzonderingen: zo is juli wel een goede maand om te solliciteren in het onderwijs. Daarnaast is er in de regel ook veel vraag naar jobstudenten, al liggen heel wat mooie vakantiejobs  enkele maanden eerder al voor het grijpen. Dit jaar is de situatie door de coronacrisis evenwel anders dan normaal. Zo zijn er bijvoorbeeld minder jobs in de horeca. Toch zijn er nog altijd studentenjobs te vinden, denk maar aan het ontsmetten van winkelkarretjes in supermarkten.

Wanneer solliciteren in de rest van het jaar?

Vanaf september gaan heel wat pas afgestudeerden op zoek naar een job en heerst er flink wat concurrentie op de arbeidsmarkt, vooral voor starterjobs. In februari en maart is het daarentegen een stuk rustiger: veel mensen hebben tegen dan al een job gevonden of zijn minder actief op zoek. Mogelijk is dat voor jou hét moment om je kans te wagen?

Vacature gezocht? Bekijk ons aanbod!

In welke periode je ook op zoek gaat naar een job, onze site is altijd een uitstekend startpunt. Bekijk dus zeker ons ruim aanbod aan vacatures. Vind je door omstandigheden niet wat je wil? Dan kun je overwegen om je bij te scholen en te heroriënteren. We wensen je alvast veel succes!