Als student kan je in 2021 meer uren presteren

  • 22/10/2021
  • 15:29
Labels:
  • Adecco Group
Studenten meer uren presteren

Het laatste kwartaal van 2021 is ingezet. Het was een moeilijk jaar met steeds meer beperkingen. Maar … het werd ook het jaar waarin jij als jobstudent meer uren onbelast kan werken. Wat dat nu precies voor jou betekent? We vatten het even samen.

De norm voor jobstudenten

De algemene regel als jobstudent is dat je per kalenderjaar 475 uren aan een zeer verlaagde sociale bijdrage mag presteren. Het is pas vanaf het 476ste uur dat je gewone sociale bijdragen betaalt. Jouw gepresteerde uren worden via een individuele teller opgeteld en kan je op je smartphone raadplegen via My Student@work.

Uren 3e kwartaal 2021 tellen niet mee

Omwille van de coronacrisis zijn de regels voor jobstudenten versoepeld. De uren die je in het derde kwartaal (juli, augustus, september 2021) werkte, tellen niet mee. Concreet: heb je gewerkt in het 3e kwartaal? Dan werden deze uren niet toegevoegd aan jouw teller. Je teller staat lager dan normaal en dat betekent dat je meer uren kan presteren zonder je interessante condities als jobstudent te verliezen. De gepresteerde uren in het 4e kwartaal tellen wel terug mee, dus hou je uren goed in het oog via My Student@work.

Jobstudent in de zorg en het onderwijs

Was je als jobstudent aan de slag in de zorg of het onderwijs? Dan worden de uren die je tijdens het eerste en tweede kwartaal 2021 presteerde ook niet meegerekend. Net zoals je uren in het derde kwartaal niet meetellen.

2021 is nog niet voorbij!

Denk jij eraan om dit jaar nog een extra centje bij te verdienen? Dan tref je het niet alleen met de vacatures die in de lift zitten. Maar ook met de extra uren die je dit jaar als jobstudent aan een voordelig tarief kan presteren. Ontdek de studentenjob die bij je past.