Cas De Schinkel aan het roer bij The Adecco Group

  • 26/07/2021
  • 7:34
Labels:
  • Press Releases
ceo for one month cas

Sinds eind juni heeft de 22-jarige Cas De Schinkel uit Aalter zijn masterstudie TEW aan de Universiteit Gent afgerond. Na een pittige selectieronde werd hij ook nog ceo voor één maand bij The Adecco Group Belux en mocht hij in de voetsporen lopen van ceo Jan Dekeyser!

Ambitieus, gedreven, enthousiast en – als fervent voetballiefhebber – een echte teamplayer. Zo omschrijft Cas zichzelf: “Toen voormalig country manager Nico Reeskens twee jaar geleden het CEO for One Month-programma kwam voorstellen aan onze universiteit, was mijn interesse meteen getriggerd. Ik wachtte het goede moment af – met extra studie- en werkervaring op de teller – om me dit jaar in te schrijven.” Cas was niet de enige, want ruim 1.000 andere kandidaten waagden hun kans om een maand lang ceo van The Adecco Group te mogen worden.

Cv en motiviatiebrief opsturen

De wedstrijd startte in maart 2021, met het doorsturen van een cv en motivatiebrief. Cas legt uit: “Alle kandidaten werden flink op de rooster gelegd via een pittige testreeks, om op die manier IQ, EQ, logisch redeneervermogen, planningcapaciteiten en motivatie in kaart te brengen. Hierna belandde ik bij de beste tien kandidaten.” Na nieuwe proeven en interviews met enkele directieleden van The Adecco Group viel het verdict: Cas werd bekroond tot CEO for One Month.

Agenda van een ceo

Op 21 juni mocht Cas uit de startblokken schieten als tijdelijke grote baas van The Adecco Group: “Mijn agenda was een kopie van ceo Jan Dekeyser, wat zeer drukke werkdagen opleverde. Maar tegelijk waren het ook zeer boeiende dagen, met het verzamelen en analyseren van interne bedrijfsinformatie, vergaderingen met collega’s en klanten – ook internationaal – en het mee doorhakken van managementknopen. En na een lange werkdag moest ik nog dossiers voorbereiden voor de volgende dag. Maar dat deed ik met plezier!”

Uitbreiding netwerk en ervaring

Dat Cas dankzij deze unieke kans enorm veel bijleerde, staat als een paal boven water. “Het CEO for One Month-traject levert sowieso een mooie bonus op voor mijn cv. En ook de vele interne en externe contacten geven mijn netwerk extra zuurstof. Ik noem het zelf een once in a lifetime-ervaring, waarbij ik met eigen ogen kon vaststellen hoe een ervaren manager zijn leiderschapscapaciteiten inzet in een boeiende sector in volle transitie. Ik observeerde ook hoe ceo Jan Dekeyser vakkundig onderhandelde en aan conflictmanagement deed. En dankzij de vele internationale contacten tijdens het traject kwam ik in aanraking met diverse culturen.”

Een leerrijk traject voor elke ambitieuze student

Cas raadt elke student aan om deel te nemen aan dit boeiend traject: “Dankzij de diverse tests en interviews doe je heel wat zelfkennis op over jouw kwaliteiten en verbeterpunten. Bovendien verbeter je jouw stressbestendigheid en krijgt ook jouw zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen een boost. Daarnaast steek je ook heel wat op via het intensieve deskwork dat je doet om de sector en Adecco beter te leren kennen. Met deze mooie ervaring zal jouw cv later niet onopgemerkt voorbij gaan.”