Het callcenter verdwijnt. Hallo, customer care agent!

  • 1/07/2021
  • 7:38
Labels:
  • Adecco Group
callcenter verdwijnt hello customer care agent

Denk jij bij customer service meteen aan callcenters die scripts voorlezen aan de lopende band? Dan laat je misschien een boeiende job aan je neus voorbijgaan, want customer service – of misschien beter gezegd, customer care – is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Ben jij goed met mensen en wil je dat talent inzetten om carrière te maken? Lees zeker verder.

Luisterend oor

Snel en efficiënt oplossingen aanreiken is misschien wel de belangrijkste taak van een customer service/care agent, maar zeker niet de enige. Soms ligt het juiste antwoord nu eenmaal niet voor het rapen of is het zelfs onbestaande. Als customer care agent geef je klanten boven alles het gevoel dat ze gehoord worden. Hun vraag of klacht is belangrijk voor jou en je werkgever, en de klant aan de lijn is niet zomaar een nummertje in de wachtrij.

“Je kunt misschien niet al hun problemen verhelpen, maar je maakt met je luisterend oor hun dag wel weer goed.” Kevin Verbeeck – Customer Care Supervisor bij FedEx Europe

Bloeiende carrière

Omdat je voortdurend op zoek gaat naar oplossingen, moet je vaak overleggen met collega’s in verschillende afdelingen. Zo ken je de werking van het bedrijf algauw als je broekzak en oefen je bovendien je diplomatische vaardigheden. Dat opent dan weer deuren naar tal van andere functies. Denk bijvoorbeeld aan een job als leidinggevende, een functie in communicatie, sales, projectmanagement enzovoort.

Customer care agent worden? Zo val je op!

Misschien overweeg je een carrièreswitch of kom je nog maar net van de schoolbanken. Toch heb je voor een job als customer care agent meer in je mars dan je misschien vermoedt! Ben jij de ‘bemiddelaar’ in je familie of vriendengroep, konden de kinderen in je jeugdvereniging altijd bij jou terecht, houd je het hoofd koel in moeilijke situaties, spring je graag voor anderen in de bres, …? Speel die belangrijke soft skills dan zeker uit in je cv en motivatiebrief en sollicitatiegesprek. Hebben we je interesse geprikkeld? Wacht dan geen seconde langer en bekijk de verschillende Customer care vacatures op onze website of neem contact op met een van onze kantoren. Samen vinden we de job die perfect bij je past!