#SamenSterker. Daarom zijn testing & assessment belangrijker dan ooit!

  • 26/01/2021
  • 14:15
Labels:
  • Adecco Group
Samen sterker; corona

Sinds corona heerst er in veel bedrijven een wervingsstop en genieten interne kandidaten de voorkeur. Nu denk je misschien: “Handig toch, werken met iemand die je al kent?” Dat klopt, maar toch zijn testing en assessment juist nu crucialer dan ooit. Ontdek snel waarom ook jouw bedrijf er sowieso de vruchten – of het perfecte stukje pizza* – van plukt.

1.    Ontdek wat je (bijna) in huis hebt

Het loont om interne kandidaten op een wetenschappelijk onderbouwde manier te testen, net zoals je dat met externe kandidaten zou doen. Zonder testing of assessment zie je namelijk slechts het topje van de ijsberg. Zo kun je niet objectief inschatten wie een bepaalde rol het beste zal invullen, laat staan dat je de vele verborgen talenten – ze zijn er ongetwijfeld! – op jouw werkvloer ontdekt.

2.    Maak je bedrijf toekomstbestendig

Nu al nadenken over welke vaardigheden je bedrijf binnen drie tot vijf jaar nodig zal hebben, is slim. Door te testen, weet je wie van je medewerkers over het meeste  groeipotentieel beschikt om die vaardigheden in die tijd te verwerven. Andersom geldt natuurlijk ook dat je door te testen ontdekt wie misschien ondersteuning nodig zal hebben om bepaalde vaardigheden op tijd onder de knie te krijgen.

3.    Geef je mensen een reden om te blijven

Het hoeft weinig uitleg dat testing en assessment ook voor (interne) kandidaten van onschatbare waarde kunnen zijn. Zelfs als een proef aantoont dat ze niet de man of vrouw voor de job zijn, leren ze nog altijd heel wat over zichzelf en waar hun groeikansen liggen. Koppel dat aan een gepast opleidingsaanbod en je mensen worden niet alleen sterker in hun kennen en kunnen, maar blijven ook met extra veel voldoening voor jou werken.

*Testing & assessment: pizza voor iedereen!

Bij Adecco vergelijken we de competenties die een kandidaat moet hebben, graag met een pizza. Als je pizza bestelt, dan kun je uit tal van ingrediënten kiezen. Maar natuurlijk leg je die niet allemaal op je pizza. Zo heb je voor een job ook niet alle mogelijke competenties nodig. Wél moet je de juiste competenties hebben. Onze testen en assessments meten of jouw kandidaat die bezit.
Stel nu je ‘pizza’ samen.