Zin om aan de slag te gaan bij Barry Callebaut?

  • 25/10/2021
  • 8:17
Labels:
  • Adecco Group
Barry Callebaut

Wie van lekkere chocolade houdt, kent ongetwijfeld Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld. Deze wereldspeler, met vestigingen in Wieze & Halle en het magazijn in Lokeren, is voortdurend op zoek naar gemotiveerde werkkrachten. Darline Vergote, Resource Planner bij Adecco, geeft tekst en uitleg.

Indrukwekkende productiecijfers

“Barry Callebaut is wereldwijd een toonaangevende speler in de voedingsindustrie. In de productievestiging in Wieze wordt al sinds 1911 vloeibare chocolade geproduceerd. De productiecijfers zijn ronduit indrukwekkend. Wat dacht je van een jaarlijkse productie van 350.000 ton vloeibare chocolade en 150.000 ton vaste chocolade? Barry Callebauts klantenbestand bestaat uit multinationals, nationale merkproducten en ambachtelijke gebruikers van chocolade (chocolatiers, patissiers, bakkers). In de fabriek in Wieze werken momenteel 900 mensen, terwijl in het splinternieuwe magazijn in Lokeren zo’n 140 logistieke medewerkers aan de slag zijn. Deze nieuwe opslagplaats – 12 voetbalvelden groot en 40 meter hoog – is trouwens een toonbeeld van duurzaamheid.”

Stabiele werkgever

“Het bedrijf is volop op zoek naar gemotiveerde medewerkers die graag de mouwen opstropen voor fysiek werk. Voor de productieafdeling is Barry Callebaut op zoek naar lijnoperatoren, terwijl voor het magazijn logistieke medewerkers met reachbrevet & ervaring en orderpickers meer dan welkom zijn. Naast een goede fysieke conditie moeten kandidaten ook over de nodige vaardigheden beschikken om met de computer te werken. Want vandaag zijn heel wat werkprocessen computergestuurd.”

Uitvoerige testprocedure

“Om de beste kandidaten aan boord te halen, voorziet Barry Callebaut samen met Adecco een uitgebreide testprocedure. Die procedure bestaat uit:

  • mechanisch redeneren (met enkele basic fysicavragen)
  • een cijferoefening (om bijvoorbeeld receptberekeningen goed te kunnen inschatten)
  • een snelheids- en accuraatheidstest
  • een visuele controle (om de vaardigheid van visuele informatie te controleren)
  • Bij een goede score gaat een kandidaat door naar de volgende ronde van screening en opvolggesprekken.

Belang van soft skills

“De sfeer onder de collega’s bij Barry Callebaut is top. Het werk is fysiek best zwaar, en bovendien zorgt het werk in ploegen vaak voor extra uitdagingen. Maar dankzij een hechte en warme teamgeest helpt iedereen elkaar uit de nood. In de productieafdeling zijn verschillende taken vaak met elkaar verweven. Goede communicatieskills, een hands-on mentaliteit en een positieve attitude zijn menselijke kwaliteiten waarnaar we op zoek zijn.”

Welkom op het jobevent van Barry Callebaut!

“Op 9 november – van 9u30 tot 17u30 – organiseren Barry Callebaut en Adecco in Lokeren een jobevent waarop potentiële medewerkers kunnen kennismaken met het aanbod van boeiende jobs binnen het voedingsbedrijf. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in, want het aantal deelnemers is beperkt tot 30 personen. Hou je mailbox in de gaten, daar ontvang je jouw bevestiging. Op 9 november dien je voor je de vestiging binnentreedt nog een korte veiligheidstest te doen. Daarna krijgen de deelnemers in groepjes van 6 een welkomstfilm te zien, gevolgd door een speeddate met onze recruiters. En uiteraard kan op het einde van dit event een chocoladeverrassing van Barry Callebaut niet ontbreken!