Adecco rekruteert ook voor vaste jobs

  • 6/10/2023
  • 13:30
Labels:
  • Adecco Group
perm

Adecco is uw specialist voor interimwerk. Maar wist u, dat u met uw zoektocht naar nieuw talent voor een vaste positie ook bij ons terechtkan? Bij Adecco identificeren en rekruteren wij ook werkkrachten voor jobs met vaste contracten van onbepaalde duur. Onze focus ligt op midrange: laag tot hoog opgeleide bedienden en gespecialiseerde techniekers. Daarbij ontzorgen we u van a tot z: wij voeren de gesprekken met kandidaten én nemen de loononderhandeling en nazorg op ons. Hoe gaan wij te werk?

Op zoek naar een teamleader voor uw klantendienst of eerder een HR business partner? Iemand met kennis van zaken van planning en logistiek of een nieuwe aanwinst in uw finance departement? Niet op interimbasis, wel op langere termijn?

Tom Deberlanger, Head of Permanent Recruitment Adecco BeLux over Permanent Recruitment: ”Zulke profielen zijn niet makkelijk te vinden, ze hebben meestal goede jobs die uitstekend verloond zijn. De zoektocht naar dergelijke toptalenten kan u in alle vertrouwen ook aan ons toevertrouwen. Stel aan één van onze Adecco-medewerkers gerust enkele vragen hierover. Zij zullen u meteen correct doorverwijzen naar een gespecialiseerde consulent in een van onze Permanent Recruitment Centers. Mooi gespreid over het land bieden wij in zowel Vlaanderen als Wallonië 2 Permanent Recruitment Centers aan.

Stap 1: offerte en intakegesprek

Tom Deberlanger over de eerste stap naar een vaste werknemer: “Na het eerste contact krijgt u van ons uiterlijk binnen de 2 dagen een offerte, dan volgt een grondig intakegesprek om uw behoeften in kaart te brengen. Wat voor iemand zoekt u? Welke functie wenst u in te vullen? En ook zaken als: is thuiswerk mogelijk? Kan u een firmawagen bieden? Welke verloning is realistisch? Het zijn enkele cruciale vragen die wij in dit eerste intakegesprek met u afstemmen. Het stellen van deze vragen voorkomt dat we later in het proces voor verrassingen komen te staan.”


Uitgebreide database en slimme tools

Na het eerste intakegesprek kijken onze consulenten in hun uitgebreide database en selecteren daaruit de mogelijke kandidaten voor de job. Verder worden alle professionele tools in gang gezet. Denk aan LinkedIn Recruiter en job boards als Step Stone, VDAB of Forem. Zo stellen onze consulenten een shortlist samen met geïnteresseerde kandidaten. Met de kandidaten uit deze shortlist houden ze een diepte-interview, een assessment en doen ze indien nodig een referentiecheck. Op die manier kunnen ze u binnen de 2 weken enkele waardevolle kandidaten voorstellen. Blijkt de zoektocht iets moeilijker dan verwacht, dan bekijken wij samen met u hoe we kunnen bijsturen.


Deal rond in 4 weken

Tom: “Hebben we kandidaten die voldoen aan uw eisen, dan vragen wij u enkele timeslots in te plannen waarop u de kandidaten kan spreken. Dat kan live, bij jullie op locatie, of via kanalen als Teams. Deze timeslots plant u, naar onze ervaring, best zo dicht mogelijk op elkaar om beter te kunnen vergelijken en sneller tot een beslissing te kunnen komen. Ook voor de kandidaten is het beter snel iets horen. Het gaat namelijk om felbegeerde werkkrachten die snel ergens anders kunnen tekenen als de procedure te lang aansleept. Op die manier is het mogelijk om uiterlijk binnen de 4 weken topkandidaten voor u te vinden die een contract tekenen.”


Ook loononderhandelingen en follow-up

“Komt het tot een akkoord tussen u en de kandidaat, dan kunnen wij als tussenpersoon fungeren in de loononderhandeling. Sommige kandidaten doen dat liever niet rechtstreeks. Wij kunnen daarin een objectieve en deskundige rol spelen omdat we de markt goed kennen”, volgens Tom. “Eens het contract getekend is, volgen wij uw nieuwe medewerker ook op. Na de eerste werkdag mag hij of zij een telefoontje van ons verwachten. Na de eerste week koppelen we nog eens terug, net zoals we na 1 tot 3 maanden een opvolggesprek plannen.”


No cure, no pay

Hoe zit het met de kost voor deze verregaande service? Tom: “Er is geen voorafbetaling, we werken volgens het principe ‘no cure, no pay’. U betaalt ons dus enkel als we een geschikte kandidaat gevonden hebben. Vooraf hebben we een percentage afgesproken van het jaarsalaris als eenmalige fee. We mikken op de midrange van kandidaten die € 40.000 tot 70.000 bruto/jaar verdienen. Voor hogere managementfuncties verwijzen we graag door naar Badenoch + Clark, onze Adecco-partner voor het hoogste jobsegment.”


Domeinen waarbinnen we kandidaten voor u zoeken

  • Office en HR
  • Finance
  • Marketing en Sales
  • Logistiek
  • Engineering

8 goede redenen om te kiezen voor Adecco Permanent Recruitment

  • Adecco is een mature partner met mooie naamsbekendheid op wie u zowel voor interim, tijdelijk, flex als vast werk kan rekenen: all things recruitment met workshops en webinars.
  • We zoeken voor u naar kandidaten voor vast werk volgens het principe ‘no cure no pay’.
  • Groot eigen bestand van kandidaten.
  • Onze opgeleide consulenten met specialisatie per type en per regio bedienen zich van gespecialiseerde tools, job boards en assessments.
  • De deal kan rond zijn binnen de 4 weken: van intakegesprek tot contract tekenen.
  • We werken zowel voor lokale, regionale en nationale bedrijven. Alsook met tal van grote namen zoals bijvoorbeeld Atlas Copco, Wienerberger, Delhaize, Albert Heijn, La Lorraine, BNP Paribas.
  • Nationale dekking en proximity: er is altijd een Adecco-kantoor in uw buurt.
  • Sterk groeiend

Ook op zoek naar een vast profiel? Onze collega’s helpen u graag verder. Neem contact met ons op!