Medewerker in de kijker : Fien De Paepe, Talent Specialist in het Adecco Career Center

  • 29/02/2024
  • 13:30
Labels:
  • Adecco Group

"Adecco is een modern bedrijf dat mee is met de tijd en rekening houdt met de noden van zijn medewerkers.”

Elke maand zetten we een medewerker in de kijker. Vandaag is dat Fien De Paepe, Talent Specialist die nu 7 jaar voor Adecco werkt, eerst als student, dan als interim en nu vast in dienst in het Adecco Career Center. In haar vrije tijd laat Fien een wielerploeg op rolletjes lopen.

Hoe verliep uw parcours bij Adecco tot hiertoe?

“In 2017 begon ik als student voor de klant La Lorraine te werken, daarbij zaten we on site met een Adecco-team. We zorgden voor recrutering, interviews afnemen, inschrijvingen en dergelijke meer. Vanaf 2019 werkte ik voor dezelfde klant, ditmaal als interim. Van 2020 tot juni 2023 had ik het geluk om te werken voor de klant SUEZ, nu Veolia. Daarna heb ik onder leiding van Liesbeth Cristens en Chloé Callewaert de overstap gemaakt naar het Adecco Career Center, waar ik nu aan uiteenlopende projecten werk. Leuk weetje: Liesbeth was mijn afdelingsmanager toen we samen voor La Lorraine werkten.”


Wat doet een Talent Specialist? Hoe ziet uw dag eruit?

“U mag me een recruiter noemen. Ik werk voor grote, nationale klanten zoals DPG Media, AS Adventure en HelloFresh. Mijn ochtend begint met mails doornemen en feedback van kandidaten lezen. Op zoek gaan naar nieuwe kandidaten, screenings afnemen en dossiers opstarten, hoort bij mijn dagelijkse taken. Minstens één keer per week heb ik een meeting met mijn klanten.”


Wat vindt u zo leuk aan uw werk?

“Ik hou van de afwisseling en het feit dat ik veel sociaal contact heb, zowel met klanten als met kandidaten. En niet te vergeten: mijn collega’s! Ik apprecieer ook de aangename bedrijfscultuur bij Adecco: een modern bedrijf dat mee is met de tijd en rekening houdt met de noden van zijn medewerkers. We hechten veel belang aan de work-life balans. Als je verlof vraagt, krijg je dat meestal, in samenspraak met de collega’s natuurlijk. Er komt respons op onze feedback en er is begrip voor iedere situatie. Binnen ons team is alles bespreekbaar.”


Wat zijn hoogtepunten voor u?

“Ik kan niet meteen uitschieters bedenken, eerder een constant hoog niveau van steun en vertrouwen dat we hier krijgen en dat ik mag meegroeien met de dossiers. Is er iemand uitgekeken op zijn of haar job, dan zijn er intern altijd mogelijkheden om iets anders boeiends te gaan doen.”


Waarvoor staat u bekend?

“Dat zou wel eens mijn flexibiliteit kunnen zijn. Ik zit er niets mee in dat ze ineens een ander dossier in mijn schoot werpen. Zulke uitdagingen, daar hou ik van.”


Waar vinden we Fien in haar vrije tijd?

“Dan zit ik of op de koersfiets of ben ik allerlei zaken aan het regelen voor mijn wielerploeg van dames en heren. Tot 2 jaar terug heb ik wedstrijden gefietst, maar dat lukt nu niet meer. Ik werk 4/5 en hou me daarnaast veel met het wielrennen bezig.”


De Adecco-carrière van Fien

2017 - 2018 Studentenjob bij Adecco voor de klant La Lorraine

2019 Uitzendkracht bij Adecco voor de klant La Lorraine

2020 – 2023 Werknemer bij Adecco voor de klant SUEZ, nu Veolia

2023 – nu Talent Specialist bij het Adecco Career Center


Fiens ervaring met Adecco in 3 woorden

  • Mee met de tijd: "Adecco is een aangename werkgever die mee is met de tijd en de noden van zijn werknemers.”
  • Sociaal: "Ik hou van de afwisseling en van het sociaal contact met klanten, kandidaten en collega’s.”
  • Doorgroeien: “Is iemand toe aan een nieuwe uitdaging, dan zijn er intern altijd mogelijkheden om iets anders boeiends te gaan doen."