“Al van bij de start helpt Adecco me vooruit.”

  • 11/04/2024
  • 13:30
Labels:
  • Adecco Group

Wist u dat Kim’s Chocolates in Tienen één van de grootste chocoladeverwerkende bedrijven van ons land is? Hier worden chocoladeproducten van topmerken zoals Tony Chocolonely en de huismerken van grote retailers gemaakt. Adecco steunt dit bedrijf al meer dan 10 jaar. Het perfecte moment voor een gesprekje met HR Manager Anja Pelgrims over hoe zij de samenwerking ervaart.

Bij veel mensen doet Kim’s Chocolates niet meteen een belletje rinkelen, ook al zijn jullie een topbedrijf in de Belgische chocoladesector. Hoe komt dat?

Wij zijn geen chocolademerk, maar specialiseren ons in ‘private label’. Dat betekent dat we de chocolade van grote producenten en retailklanten verwerken en verpakken. Elke dag maken we duizenden repen, tabletten, chocolate bites en pralines klaar. We hebben ook een eigen merk, Cachet, maar dat maakt slechts een klein deeltje van de omzet uit. Kim’s Chocolates produceert bovendien vooral voor de export: 95% van onze producten wordt geëxporteerd naar meer dan 67 landen.

In jullie bedrijf werken meer dan 180 mensen. Naar welke kandidaten zijn jullie via Adecco op zoek?

Ons HR-team bestaat uit 4 personen. Omdat we onvoldoende tijd hebben voor de zoektocht en pre-screening van nieuwe kandidaten, werken we samen met enkele vaste partners. Via Adecco rekruteren wij productiemedewerkers, voornamelijk arbeiders, technische medewerkers en teamleiders. Door de automatisering is de focus in de productie verschoven van manuele arbeiders naar technische machineoperatoren. Deze technische medewerkers helpen onze technische dienst met de continuïteit van de machines en het oplossen van kleine storingen, zodat het kernteam tijd heeft voor de meer complexe technische vraagstukken en de verdere uitbouw van de productiesite.

Hoe lang werkt u al samen met Adecco?

Dat is al zeker 10 jaar – van bij mijn start. Ik had diverse potentiële partners uitgenodigd voor een kennismaking, en Adecco hielp me meteen om subsidies aan te vragen voor het uitrollen van een loopbaan- en diversiteitsplan. Zo had ik niet alleen een nieuwe rekruteringspartner, maar ook een startsom van 10.000 euro voor de uitbouw van een onthaalbeleid en enkele opleidingsplannen. Dat was een heel mooie start, samen met Adecco.

Voldoet Adecco aan uw verwachtingen als recruitment partner?

Wij verwachten dat zij geschikte kandidaten voor ons vinden met voldoende technisch inzicht, heel veel ‘goesting’ om alles te leren wat er over chocolade te leren valt, en een positieve werkattitude. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de partner regelmatig met ons meedenkt over de noden, en wat eventuele oplossingen kunnen zijn. Mijn contactpersoon Greet helpt me hier uitstekend bij.

Zijn er nog andere redenen waarom u ook in de toekomst graag voor Adecco kiest?

Dat ik al een hele tijd een vaste contactpersoon heb, stel ik enorm op prijs. Het laatste wat ik wil, is een stoelendans waardoor de samenwerking telkens weer van 0 moet beginnen. Adecco overspoelt me ook niet met kandidaten, maar de mensen die ze wel doorsturen, zijn meestal een juiste match. Liever 1 geschikte kandidaat die goed gebrieft is, dan 20 mensen die onvoldoende gescreend zijn en niet goed weten wat de job inhoudt en wat het loon zal zijn. Zo komen beide partijen niet voor onaangename verrassingen te staan. Adecco houdt ook altijd goed de vinger aan de pols van onze noden, door de vacatures op onze website op te volgen, regelmatig te bellen en natuurlijk af en toe op de koffie en chocolade te komen, om af te stemmen.

Is het extra druk bij jullie met Pasen?

Eigenlijk niet, want wij produceren geen paaseitjes. Maar hier is het altijd Pasen (lacht). Wij maken overal ter wereld mensen blij met onze chocoladeproducten, het hele jaar door. In de grootwarenhuizen vind je ons merk ‘Cachet’ niet gauw terug, maar er zijn heel wat bedrijven die graag hun medewerkers bedanken met een lekker geschenkje van Kim’s Chocolates.