Wat ik het leukste vind? Leren.

  • 5/02/2024
  • 13:30
Labels:
  • Adecco Group

Elke maand zetten we bij Adecco één van onze medewerkers in de kijker. Deze keer ontmoet u Simon Van Hijfte, Candidate Marketing Manager bij Adecco sinds 2021. Wat hem kenmerkt? Zijn dorst naar het dagelijks leren van nieuwe dingen.

Hoe bent u Candidate Marketing Manager geworden?

"Ik ben in april 2020 bij Adecco gestart als Beeple Coordinator. Beeple is een tool voor het plannen en beheren van onze pools van kandidaten. Het is een operationele en eerder IT-gerelateerde functie. Tijdens de zomer was het vaak wat rustiger voor mij, dus in 2021 heb ik een interne stage gedaan op de marketingafdeling. Ik wilde graag nieuwe dingen leren. Tegelijkertijd kwam er een marketingpositie vrij. Ze zochten iemand met kennis van data. De manager van de marketingafdeling was ook mijn baas, dus ik vertelde hem dat ik dacht dat de positie van Candidate Marketing Manager goed bij me zou passen. Een paar dagen later was ik daar, het ging heel snel."


Wat houdt de job van Candidate Marketing Manager precies in?

"Ik ben verantwoordelijk voor alle projecten en het dagelijkse werk om kandidaten aan te trekken voor onze klanten. Er zijn verschillende vormen van ondersteuning. Op de website zorgen we ervoor dat alle vacatures goed en duidelijk geschreven zijn en dat de site goed is afgestemd op de behoeften van onze kandidaten. Onze advertenties worden ook geplaatst op andere sites, zoals die van de VDAB, Actiris of ook betaalde sites. We moeten altijd rekening houden met de return on investment op deze sites. Het is beter om € 20 extra te betalen om een advertentie te plaatsen en een betere kandidaat aan te trekken, dan minder te betalen en een kandidaat te krijgen die niet aan onze eisen voldoet. We voeren ook campagnes op sociale media. En ik volg ook alle marketingprojecten op die verband houden met IT."


Wat vindt u leuk aan uw werk?

"Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren, dat is wat me echt motiveert. Dat is ook de reden waarom ik in de zomer van 2021 een interne stage heb gedaan. Hier is de marketingafdeling vrij klein, waardoor ik veel verschillende taken kan uitvoeren en elke dag nieuwe dingen kan leren. Wat ik ook leuk vind, is het werken aan langetermijnprojecten, dat is echt een uitdaging die me aantrekt. En dan zijn mijn favoriete momenten van de maand de vergaderingen met de branch managers. We komen samen met de managers van de kantoren en zij geven me feedback, ideeën. Dat is heel interessant."


Wat zijn de hoogtepunten die u hebt meegemaakt sinds u bij Adecco werkt?

"Ik zou zeggen dat het meest memorabele moment de officiële opening van het hoofdkantoor in maart 2023 was. Ik was verantwoordelijk voor de rebranding. Het was enorm veel werk, behoorlijk vermoeiend en stressvol. Maar ik kreeg veel complimenten en dat raakte me echt. Net als bij de rebranding van onze kantoren. In marketing is ons werk niet altijd zichtbaar, terwijl het bij een rebranding direct zichtbaar is voor iedereen."


Wat is uw beste herinnering bij Adecco?

"Ik zou niet zeggen dat het een herinnering is, maar eerder een concept waarbij we goede herinneringen hebben gecreëerd. Dat is de Thursday Drink. Een keer per maand gaan we allemaal samen naar een bar of een evenementenruimte. Zo kunnen we veel collega's ontmoeten die we niet dagelijks zien, we praten wat, we drinken iets samen... Ik vind het echt geweldig!"


Heeft u nog professionele ambities voor de toekomst?

"Gedurende mijn hele carrière heb ik mezelf nooit specifieke doelen gesteld. Omdat als je je op één doel concentreert, je andere kansen niet ziet. Persoonlijk vind ik het leuk om bij Adecco te werken en ik denk dat ik hier nog lang ga blijven. Dus ik sta open voor kansen om me heen en ik zie wel hoe het verdergaat."


De Adecco-carrière van Simon:

  • 2020 - 2021: Beeple Coordinator
  • 2021 - heden: Candidate Marketing Manager

Zijn Adecco-ervaring in 3 woorden

  • Educatief: "Ik leer altijd nieuwe dingen, of het nu gaat om mijn werk zelf of om interne trainingen die Adecco aanbiedt."
  • Uitdagend: "Er is een stressvolle kant aan mijn job, maar op een goede manier."
  • Collegiale sfeer: "Onder collega's is de sfeer leuk en aangenaam, we helpen elkaar."