Simon de Schaetzen uit Tervuren wordt CEO for One Month 2023 van Adecco Belux

  • 20/06/2023
  • 8:00
Labels:
  • Adecco Group
ceo small

Terwijl de meeste studenten nog volop in de examens zitten, begint de 23-jarige Simon de Schaetzen vandaag al aan zijn studentenjob. En wat voor één: voor één maand staat hij aan het roer als CEO van Adecco in de Belux. Met het CEO For One Month-programma biedt de HR-dienstverlener jongeren de kans om hun leidinggevende talenten te ontplooien in een uitdagende functie. Zeker 1000 jongeren stelden zich kandidaat, maar het was Simon die de jury kon overtuigen om de taak van country head Jan Dekeyser voor een maand over te nemen.

Simon volgt nog een master in Environmental Policy aan Sciences Po in Parijs, maar in België staat hij binnenkort aan het hoofd van Adecco. Na verschillende psychologische en praktische tests te hebben afgelegd, wist Simon de jury te overtuigen met een originele presentatie dat hij de geschikte kandidaat was om één mand lang in de voetsporen van country head Jan Dekeyser te treden. Bovendien zag de internationale HR-dienstverlener een grote meerwaarde in het internationale profiel van de student. De afgelopen 5 jaar woonde Simon in maar liefst 8 landen, waar hij deelnam aan tal van studieprogramma’s die ondernemerschap stimuleren en studies volgde in zowel ingenieurs- als sociale richtingen aan een reeks gerenommeerde universiteiten. Via verschillende stages en buitenschoolse activiteiten deed hij bovendien al heel wat ervaring op in leidinggevende functies.


“Ik ben ontzettend enthousiast om deze uitdaging als CEO For One Month aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om te leren van Adecco's managementwerking, het bedrijf te ondersteunen in hun strategische beslissingen en een duurzame bedrijfscultuur te bevorderen. Met mijn achtergrond in environmental studies geloof ik heel sterk dat Adecco een belangrijke rol kan spelen én impact kan hebben op ecologisch niveau. Daarom wil ik graag bijdragen aan Adecco's missie om duurzame werkgelegenheid uit te bouwen en hen helpen innoveren op het gebied van milieu en maatschappij. Ik kijk heel hard uit naar de komende weken."

- Simon de Schaetzen, voor één maand CEO van Adecco BeLux



Leiders van morgen

Simon kan zich verwachten aan een zeer drukke en leerrijke maand. Hij zal zich buigen over de bedrijfsstrategie van Adecco, meetings bijwonen en zijn advies verlenen over de uitdagingen waar de HR- en uitzendsector vandaag antwoorden op moet formuleren. Zo wil Adecco Simons kwaliteiten als leidinggevende stimuleren en hem waardevolle bedrijfservaring laten opdoen. Bovendien houdt Adecco op deze manier de vinger aan de pols over de bedrijfsinzichten en werkmentaliteit van de nieuwe generatie.


"We zijn verheugd om samen te werken met Simon als onze nieuwe CEO For One Month. Dit initiatief stelt ons in staat frisse perspectieven en nieuwe ideeën te omarmen, waardoor we als bedrijf meegroeien met de leiders van morgen. Simons achtergrond in Environmental Policy zal ons ongetwijfeld helpen onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid te versterken en innovatie op dit vlak te stimuleren. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking de komende weken."

- Jan Dekeyser, country head Adecco BeLux


Start van mooie carrière

Het is al het tiende jaar dat Adecco het CEO For One Month-programma aanbiedt. De ervaring van CEO for One Month betekende voor velen van Simons voorgangers de start van een mooie carrière. Zo vonden enkelen jobs bij internationale grootspelers zoals the Coca Cola Company en Google. Het initiatief is dan ook ontzettend in trek bij ambitieuze studenten. Bovendien wordt de CEO naar behoren verloond met een maandloon van €6.000 netto én bedrijfswagen. Al is dat nooit een drijfveer geweest voor Simon, noch voor zijn voorgangers.


“De verwachtingen voor Simon de komende maand liggen bijzonder hoog. We vinden het niet meer dan normaal dat hij daarvoor op een correcte manier vergoed wordt. Maar los van de verloning, willen we Simon vooral alle kansen geven om als leider van morgen te groeien. We hopen dus dat hij bij ons veel waardevolle ervaring kan opdoen waar hij nog lang de vruchten van zal plukken."

- Jan Dekeyser, country head Adecco BeLux



Simon kan na deze maand als CEO van Adecco Belux ook meedingen naar de titel van Global CEO for One Month. Als hij ook hier de jury kan overtuigen, mag hij op het hoofdkantoor in Zwitserland de wereldwijde CEO Denis Machuel ondersteunen.