Beveiliging van Kandidaten & Phishing

In verschillende landen is melding gemaakt van meerdere fraudepogingen waarbij de naam van Adecco werd gebruikt. Het is belangrijk te weten dat Adecco vertegenwoordigers NOOIT enige vorm van betaling vragen van een kandidaat of partner tijdens het zoeken van werk of een selectieprocedure.

Wij zijn ervan op de hoogte gebracht dat de naam en het handelsmerk ADECCO in diverse landen worden gebruikt door personen die op geen enkele wijze zijn verbonden aan de Adecco Group. Die personen plaatsen advertenties voor vacatures op algemene marktwebsites onder de naam ‘Adecco’ zonder onze toestemming. Wij hebben ook redenen om aan te nemen dat e-mails, brieven, telefoontjes en andere acties door deze personen niets meer zijn dan onrechtmatige pogingen om werkzoekenden geld afhandig te maken en toegang te krijgen tot hun persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie.

Op dit moment zijn ons meerdere gevallen van fraude bekend waarbij de naam van Adecco wordt gebruikt in Canada, Frankrijk, Ghana, Hongkong, Italië en in de VS.

Bescherm uzelf

Controleer eerst of uw contactpersoon een bevoegde vertegenwoordiger is van Adecco voordat u enige persoonsgegevens, identiteitsgegevens of bankgegevens verstrekt tijdens het proces van het zoeken naar een baan. U kunt bevestiging krijgen door contact op te nemen met een Adecco-kantoor in uw land. Hier naar locaties zoeken. (Zoek een vestiging in je buurt)

Wees op uw hoede voor onverwachte e-mails, instant messages, voicemail of faxen die naar men beweert van Adecco komen . Als u’ een dergelijk bericht ontvangt, neem dan contact op met een Adecco kantoor in uw land en ga na of het een authentiek bericht van Adecco is.

Indien u meent het slachtoffer te zijn van een dergelijke fraude, raden wij u ten stelligste aan het incident bij de lokale autoriteiten te melden.

Neem contact met ons op

Indien u misbruik van de naam en het merk van Adecco wenst te melden, gelieve dan contact op te nemen met Adecco in het land waar het incident heeft plaatsgevonden. Als Adecco niet actief is in dat land, richt u dan tot compliance@adecco.com of www.aceconduct.com

Als u op zoek bent naar een job in uw land, neem dan contact met Adecco op via uw plaatselijke Adecco internetsite.

Zoekt u naar een job in het buitenland? Er zijn diverse vacatures beschikbaar op Adecco Work Abroad platform.