‘CEO for One Month’ bij Adecco: “Elke dag is een leerrijke belevenis”

  • 14/08/2015
  • 8:30
Labels:
  • Adecco Group
CEO for One Month Adecco: “Elke dag is een leerrijke belevenis”

Dankzij de prestigieuze rekruteringsactie ‘CEO for One Month’ heeft Alexander Maeyaert (23) zich één maand mogen uitleven als gelegenheids-CEO van Adecco België. Hij liep mee met het directiecomité en kreeg een unieke inkijk in de wereld van de uitzendsector en Professional Staffing. Een uitdaging die hem op het lijf geschreven bleek.Alexander: “Ik heb ontzettend veel bijgeleerd, zowel over het takenpakket van een CEO als over de business van de Adecco Group Belgium.”

Rechterhand van het directiecomité

‘CEO for One Month’ is een onderdeel van het programma Adecco Way to Work. Het streefdoel: studenten als Alexander de kans geven om te proeven van het bedrijfsleven. Zo liep hij een week mee aan de zijde van Nico Reeskens, Country Manager Adecco België, die hij onder meer vergezelde op businesstrip in Polen. Alexander: “Ik heb ontdekt dat de job van CEO bulkt van de uitdagingen. Er komt nog veel meer bij kijken dan ik aanvankelijk gedacht had. Ook de dagen aan de zijde van de andere directieleden waren bijzonder leerrijk.”

Adecco: veel meer dan een interimkantoor

Niet alleen de functie van CEO bood Alexander nieuwe inzichten, ook de kennismaking met de Adecco-business verruimde zijn professionele blikveld. “De samenwerking tussen de verschillende internationale Adecco-vestigingen, de talrijke juridische facetten, … Het is allemaal nieuw voor mij. Ik ben dan ook bijzonder dankbaar dat ik hier op jonge leeftijd al van mag proeven. De Adecco-business gaat erg breed, wat het voor mij natuurlijk des te interessanter maakt. Zo was ik onder de indruk van de Professional Staffing-activiteiten en de efficiëntie ervan. Adecco is zoveel meer dan een interimkantoor.”

Work hard, play hard

En hoe zit het met de werksfeer bij Adecco? “Die is fantastisch. Iedereen werkt hard en de targets liggen hoog, maar dat leidt hier niet tot verlammende stress. Integendeel: het is duidelijk dat iedere collega met veel enthousiasme komt werken. Bovendien heb je het gevoel dat er geluisterd wordt wanneer je met iets zit of feedback wil geven. Kortom: de ideale werkomstandigheden om het beste uit iedere medewerker te halen”, vertelt Alexander, die momenteel nog aan een businesscase werkt in het kader van de ‘CEO for One Month’-finale. “We moeten een strategie uitwerken voor de Adecco Group de komende vijf jaar. Heel boeiend, want zoiets leert je om beslissingen tegen elkaar af te wegen en na te denken over langetermijnmanagement.”