HR Excellence Awards: Adecco opnieuw verkozen tot beste uitzend- en rekruteringsbedrijf

  • 20/11/2015
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
HR Excellence Awards: Adecco opnieuw verkozen tot beste uitzend- en rekruteringsbedrijf

Op donderdag 19 november werden in Genval voor het 6de jaar op rij de HR Excellence Awards uitgereikt. Adecco België werd opnieuw verkozen tot Best Staffing & Resourcing Company. De award is o.a. een bekroning voor het door Adecco gelanceerde ‘Beginnerscontract’, waarbij bedrijven gemakkelijker sneller vacatures kunnen invullen dankzij een bredere instroom van kandidaten. De HR Excellence Awards worden uitgereikt voor en door de Belgische human resources sector. De genomineerden werden vergeleken op basis van een concrete casestudy die zij zelf mochten kiezen binnen hun expertisegebied. Innovatieve aanpak, kwaliteit van de dienstverlening en meetbare resultaten werden in aanmerking genomen.

Het Beginnerscontract

Adecco België werd laureaat in de categorie “Best Staffing & Resourcing Company”. Vanuit de vaststelling dat het voor bedrijven vaak moeilijk en tijdrovend is om een weg te vinden in de wirwar van maatregelen om jonge werklozen in te schakelen op de arbeidsmarkt, heeft Adecco een concept uitgewerkt dat, gebruik makend van het bestaande juridische instrumentarium, de noden van bedrijven beantwoordt, namelijk het Beginnerscontract. Het bedrijf SanoRice Belgium, actief in de voedingssector, heeft dit initiatief succesvol onderschreven en na een pilootproject bleek dat in het bijzonder de productieafdeling zeer gebaat was met deze Beginnerscontracten. Ondertussen zijn er ook andere bedrijven aan de slag gegaan met deze formule en werd het Beginnerscontract uitgerold en opgestart voor uiteenlopende functies in meerdere sectoren.

Ervaring als sleutel naar werk

De toegevoegde waarde van het Beginnerscontract situeert zich op verscheidene niveaus: het levert een grotere instroom van nieuwe medewerkers op, waarbij ook het verloop beter onder controle blijft. Verder is vastgesteld dat de tijdsinvestering inzake coaching en opleiding van de starters onder Beginnerscontract door de leidinggevenden met 2/3de werd verminderd. In de zoektocht naar geschikte kandidaten, houdt Adecco rekening met diegenen die over de juiste attitude en motivatie beschikken. Het Beginnerscontract laat toe een breder aanbod aan kandidaten te bereiken en dat terwijl de klant ook een financieel voordeel krijgt. Verder zorgt het ervoor dat jongeren sneller een job vinden en ervaring opdoen zodat ze de vicieuze cirkel van ‘geen job, want geen ervaring’ kunnen doorbreken. Dankzij deze dienstverlening dragen zowel bedrijven als Adecco bij aan verantwoord maatschappelijk ondernemen.

Een erkenning voor onze medewerkers

Dirk Stienaers, Human Resources Director van Adecco: “Wij zijn natuurlijk bijzonder verheugd en zeer trots om deze award voor de 3de keer te mogen ontvangen. Het is een mooie publieke erkenning voor het werk van onze medewerkers die elke dag weer het beste van zichzelf geven om aan onze klanten én uitzendkrachten een excellente dienst te leveren. Tegelijk motiveert deze Excellence Award ons om te blijven doorgaan en om onze services te blijven verbeteren door alert te zijn voor de noden en wensen van onze uitzendkrachten en klanten. Want voor ons is het duidelijk dat deze alertheid samen met het engagement en de competentie van onze medewerkers, aan de basis liggen van deze Excellence Award”.

Wij zoeken nog heel wat collega's

Naast een 3de HR excellence Awards, is Adecco Group Belgium al 3 jaar op rij één van de beste werkplekken in België. Daarnaast won het ook een Diversity Award. Wil jij mee bouwen aan dit succes? Wij zijn nog op zoek naar heel wat collega's. Bekijk onze vacatures.