Cash of connecties: welke criteria bepalen je jobkeuze?

  • 28/11/2018
  • 12:30
Labels:
  • Adecco Group
Cash connecties

Bij de keuze voor een job zijn er natuurlijk een aantal criteria die voor jou de doorslag geven. Sommigen vinden jobtevredenheid belangrijk. Anderen hechten dan weer belang aan connecties leggen. En voor sommigen is vooral het loon van belang. Welk criterium is voor jou het belangrijkst bij je jobkeuze?

Ga je voor cash ...

Geld maakt misschien niet gelukkig, maar het maakt het leven wel gemakkelijker. Als je er warmpjes bijzit, heb je meer stabiliteit en maak je je minder zorgen over de toekomst. Bovendien straalt een mooi loon prestige uit, waardoor het aantrekkelijk is om voor het geld te kiezen. Toch is ‘cash’ vooral een goede keuze als je al een carrière achter de rug hebt. Je bent goed in je job en hebt niet echt meer de nood om op te klimmen, waardoor de behoefte aan connecties minder groot is. In het begin van je carrière ga je echter beter niet voor cash. Als je het gevoel hebt dat je gegroeid bent in je job, kun je na verloop van tijd wel opslag vragen. Op die manier heb je het beste van beide werelden!

… of voor connecties bij je jobkeuze?

Aan het begin van je carrière of als je nog wilt opklimmen, is het slimmer om te kiezen voor connecties. Je hebt namelijk nog een lange weg af te leggen, waarbij een groot netwerk zeker van pas komt. Door te gaan voor een job bij een bedrijf met een goede naam of waar je veel kunt bijleren, investeer je in je toekomst. Een goede manier om een uitgebreid netwerk op te bouwen, zijn interim jobs. Je hebt misschien minder werkzekerheid, maar je doet wel heel wat ervaring en kennis op. En dat kun je voor geen geld ter wereld kopen. Klaar om de job van je leven te vinden? Bekijk onze vacatures!