Problemen om een job te vinden? Zo hou je de moed erin

  • 3/04/2019
  • 11:00
Labels:
  • Adecco Group
problemen vinden job

Een nieuwe job vinden is niet altijd eenvoudig. Een toffe job waar je net naast grijpt of potentiële werkgevers die je gewoon geen antwoord gunnen, zijn nu eenmaal niet zo fijn. Toch loont het de moeite om vol te houden en te blijven geloven dat je op een dag je droomjob vindt. Met deze tips hou je de moed erin.

Neem het niet persoonlijk

Het is niet omdat je een job niet krijgt dat je een slechte kandidaat was: soms zijn het kleine dingetjes die de doorslag geven. Het kan dus nuttig zijn om te vragen waarom jij het niet geworden bent en of ze tips voor jou hebben. Op die manier leer je er nog iets uit voor toekomstige sollicitaties. Verder is het interessant om te polsen of er eventueel andere vacatures openstaan waarvoor jij in aanmerking komt. Wie weet komt er zo toch nog iets uit de bus.

Focus op de toekomst: je zal echt wel een job vinden!

Onthou: ‘If it’s meant to be, it will be’. Het klinkt misschien melig, maar het kan wel troost brengen. Als je de job niet krijgt, wil dat zeggen dat hij niet voor jou weggelegd was en je dus ook niets misloopt. Schouders recht en op naar de volgende uitdaging!

Zorg voor afleiding

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk een nieuwe job, maar laat de zoektocht je leven niet bepalen. Plan voor jezelf in hoeveel tijd je wil spenderen aan het solliciteren en maak tijd vrij voor ontspanning. Ga eens een avondje dansen, doe een leuke uitstap... Zo verlies je de moed niet en straal je meer zelfvertrouwen uit, waardoor je een positieve indruk maakt bij de volgende sollicitatie. Tip: bekijk onze vacatures eens, misschien zit je droomjob er wel tussen!